1 Şubat 2014 Cumartesi

Türk Süper Kahramanlar geliyor - SMUB Çizgi Roman
















 Bu haberimiz eminim bir çok çizgi roman severi çok sevindirecektir.SMUB Çizgi Roman, uzun süredir yapılanmakta olan projeye nihayet hız verdi. Dünya da büyük çığırlar açan bu mecra maalesef ülkemizde hep geri planda kalsa da bazende böyle güzel haberler duymak ve sizlere iletmek çok mutluluk verici bir duygu.
Geçtiğimiz sene Devrim Kunter tarafından çıkarılan Türk tarihimizin zehir hafiyesi rolünde ki Seyfettin Efendi projesinden sonra yine aynı kitapta bir hikâyesi olan Cihan Türe imzalı güzel ve dev gibi bir proje var karşımızda.
İnşallah Cihan Türe ve ekibinin bu güzel projesi yayın hayatına girdiğinde, nasıl var oldukları ülkelerin efsaneleri olan Marvel, DC, Fumetti vb. gibi yayınlar varsa bizim ülkemizde de bu derece de bir yayınımız olmuş olur.




Neden Türk Süper Kahramanlar ve bunlarla dolu bir evren yok?”sorusundan cevapla yola çıkan SMUB projelerinde, çizilecek üç seri belli oldu. 



Bunlardan ilki, Türkiye`nin distopya bir geleceğinden gelen “Piyade” karakteri. “Piyade” günümüzde, kendi tarihindeki en büyük yalanı araştırırken kendini uzak durmaya çalıştığı savaşlarda bulacak.

Renklendiren: Ömer Tunç



İkinci karakter ise kahraman mı yoksa bir eylemci mi olduğuna önce kendisinin karar vermesi gereken “Anatolia”. Genç ve etkiye açık bir kadın, yeterince hızlı koşarsa ne olduğu sorusunun yanıtsız kalacağını düşünüyor.

Son olarak planlanan seri ise “Akıncılar”. Efsanevi Çeri`nin önderliğinde, “Akıncılar” bir kez daha toparlanıyorlar.

Bu üç seri, planlanan ve bu günlerde taslaklarına başlanan projelerdir. Bunların dışında uygun çizerler bulunduğunda başlanması planlanan seriler ise : 

Renklendiren: Ömer Tunç



* "T.İ.R.A.N. Dosyaları - Ajan Kaos" 



* "Çeri - Başlangıç"
* "Kahraman Trajedileri 1 - Vektör"
* "Kahraman Trajedileri 2 - Heyelan"
* "Sıfır`ın Hikayesi" (Çeçen İdris dahil)
* "Cansiper"
* "Karabozgun Efsanesi"
* "Aiakos - Tanrıların İzinde"

...olarak belirlenmiştir. Projede an itibarı ile (rakam değişebilir) 120 karakter ve 17 tane birbirinden farklı organizasyon/takım bulunmaktadır. Yaşayan ve etkileşimli bir evren sunulacak olan SMUB Çizgi Roman projeleri yakında kendi sitesinden ve çizgi roman severlerin buluştuğu platformlardan duyurulmaya devam edilecektir. Planlanan sistem, önce internetten ve webcomic olarak paylaşılması, uzun vadede de basılı yayınlara geçilmesidir. 


Feyzullah Erince'nin kaleminden 



Her seviyeden farklı çizer arkadaşların taslak ve eskiz çizimleri vardır. Sadece örnek olması için çizer Ömer Tunç`un Piyade, Heyelan ve Çeri ile ilgili çizimini yazı içinde görüyorsunuz.



Kaan Pekcan'ın kaleminden





Bu noktada, projeye katkıda bulunmak isteyen her tür ve tecrübeden çizerin katılımı beklenmektedir. İlgilenenler : smubcizgiroman@gmail.com adresinden ulaşabilirler. Tüm eleştirilerinizi de aynı adresten bizlere ulaştırabilirsiniz. 

Renklendiren: Ömer Tunç


Projenin tanıtımını yapan Anime Günlüğü'ne ve her türlü olumlu olumsuz eleştirilerini bizlerle paylaşacak olan tüm çizgi roman severlere teşekkür ediyoruz.


2 yorum:

  1. bok gibi olmuş

    YanıtlaSil
  2. Dogru söylüyorsunuz geç bile kalındı başlangıç için iyi bence ilerde neden bizimde super kahraman filmerimiz olmasin maliyet buyuk tabi simdilik hayel ama biyerden baslamak lazim emeginize saglim

    YanıtlaSil

Lütfen Eleştirilerinizi Eksik Etmeyiniz..