19 Şubat 2014 Çarşamba

Claymore




Anime Adı   :    Claymore
Anime Türü   :Fantastik, Macera, Korku, Drama,
Bölüm Sayısı   :26
Yapım Yılı   :   2007

İnsanları avlayan ve onların arasında kılık değiştirerek yaşayan Yoma adlı canavarların olduğu bir dünyada, insanlığın tek umudu Claymorelar olarak bilinen yeni bir savaşçı türüdür. Claymorelar; gümüş rengi gözleri olan ve gizemli bir organizasyon tarafından bu yaratıkları yok etmek için yarı-canavara dönüştürülmüş kızlardır. Ama bu doğaüstü güçlerini bir Claymore ne kadar kullanırsa, insan yanını sonsuza kadar kaybetmeye de o kadar yaklaşır.

Animesini 26 bölümde bitirmiş olsalar da mangası devam eden bir yapım animenin bana göre 2. sezonun da olması gerekiyordu. benim çok sevdiğim animelerden biri Teresa karekteri en sevdiğim kadın savaşçılar dan bu tür pek sevmem diye düşünmüştüm hatta ilk açtığım da bu bölümü bu ne dedim ama izlediğim de iyiki başlamışım diye düşündürdü bana Claymorelara takılan takma isimler çok güzel


Clare


Numara: 47
Tip: Saldırı
Teknik: İleri seviye yoki hissetme, uyanmış vücut kontrolü, Hızlı Kılıç, Rüzgarkesen, Şimşek Rüzgarkesen, Yoki durdurma
Serinin başrolündeki karakterdir. Çocukluğunda bir yoma tarafından himaye edilmiş ve sıklıkla kötü muamele görmüştür.
Yoma Teresa tarafından öldürüldükten sonra, Clare onu günlerce yemeden, içmeden ve dinlenmeden takip eder. Teresa başta ondan kurtulmak istediyse de, kısa zamanda birbirlerine bağlanırlar. Teresa Clare'yi kurtarmak için bir grup haydutu öldürür. Organizasyon Teresa'yı infaz etmek üzere en iyi Claymore'ları gönderir. Dövüş sonunda Teresa uyanmış Priscilla tarafından öldürülür.
Clare Teresa'nın kafasını alıp organizasyona gider ve Claymore olmak ister. Böylelikle yarı insan, 1/4 yoma bir Claymore olur. En düşük seviye olan 47 numara ona verilir.
Seri onun Teresa'nın intikamını almak için giriştiği arayış ve dövüşlerini anlatır.

Raki


Ailesi bir Yoma tarafından öldürülmüş genç bir delikanlıdır. Yoma Clare tarafından yok edilir ama Raki'nin yoma olduğundan şüphelenen kasabalılar onu çöle terkederler. Orada Raki'yi Clare bulur ve bir süre kendisiyle birlikte seyahat etmesine izin verir. Verilen görevleri yerine getirirken ve yolculukları esnasında karşılıklı olarak birbirlerinin hayatlarını kurtarırlar. Raki Clare'e derinden bağlanır ve ne olursa olsun onu terk etmez.

Clare zamanındaki Claymore'lar

Galatea


Takma Ad: Tanrı'nın Gözü Galatea
Numara: 3
Tip: Savunma
Teknik: İleri seviye yoki hissetme, yoki durdurma, Yoki'yi kullanma
Yoki hissetme ustasıdır. Çok uzun mesafelerden yoki hissedebilir ve akışlarını takip edebilir. Organizasyonun "gözü" rolünü üstlenmiştir. Aynı zamanda diğer kişilerin hareketlerini ve yoki akışını da kontrol edebilir.

Ophelia


Takma Ad: Dalgaların Ophelia'sı
Numara: 4
Tip: Saldırı
Teknik: Dalgalanan Kılıç
Ophelia çocukken, erkek kardeşi onu uyanmış Priscilla'dan korurken ölmüştür. Bunun sonucunda Ophelia yoma'lara ve uyanmış varlıklara karşı derin bir kin duymaktadır. Ve hayatının amacı "tek boynuzlu canavar"ı öldürmektir.

Rafaela


Numara: 5
Tip: Saldırı
Teknik: Yoki durdurma
Gücü ablası eski 1 numara Luciela'nın dengidir. (Luciela zamanında Rafaela 2 numaradır) En uzun yaşayan Claymore'lardan biridir.

Miria


Takma Ad: Hayalet Miria
Numara: 6
Tip: Saldırı
Teknik....: Hayalet görüntü, yüksek hız, yoki durdurma
Kısa süreliğine, hızını müthiş bir biçimde arttırabilir. Böylece savaşırken arkasında hayali görüntüler bırakır, bu düşmanının kafasını karıştırarak Miria'ya avantaj sağlar. Yüksek hızı ve ardında bıraktığı görüntüler nedeniyle takma adı "Hayalet Miria"'dır.

Flora


Takma Ad: Rüzgarkesen Flora
Numara: 8
Tip: Saldırı
Teknik: Rüzgarkesen
Takma adı "Kazekiri no Furoura" yani Rüzgarkesen Flora'dır. Tüm Claymore'lar içinde en hızlı kılıç çeken ve kullanan savaşçıdır. Yıldırım hızındaki kılıç kullanışı nedeniyle bu takma ad verilmiştir.

Jean


Numara..: 9
Tip.......: Saldırı
Teknik...: Delici kılıç
Delici Kılıç tekniğinde kolunu kıvırarak gücü toplayıp, bu gücü tek bir patlama ile kullanır. Yıkım gücü en yüksek teknik olarak bilinir.

Undine


Takma Ad: İkiz Kılıçlı Undine
Numara...: 11
Tip........: Saldırı
Teknik....: Çift kılıç kullanma
Saldırgan ve öfkeli bir yapısı vardır. Diğer Claymore'ların aksine iki kılıç taşır. Bu nedenle O'na "Souken no Undine" yani "İkiz Kılıçlı Undine" denmiştir. Undine kaba ve kaslı bir kadın görünümündedir ancak gerçek şekli ufak tefek ve narindir. Zayıflığını etrafındakilerden ve kendisinden gizlemek için yokisini sayıp vücudunu değiştirmektedir.

Cynthia


Numara...: 14
Tip........: Savunma
Teknik....: Yoku durdurma, yenilenme
Kuzeyde yaşanan savaşta hayatta kalan 7 savaşçıdan biridir.

Deneve


Numara...: 15
Tip........: Savunma
Teknik....: Çift kılıç kullanma, hızlı yenilenme, yoki durdurma
Kısmen uyanmış ve normal durumuna geri dönmeyi başarabilmiş bir savaşçıdır. Sakin ve anlayışlı bir karaktere sahiptir. Ancak mükemmeliyetçi biridir. Savunma tipi Claymore'lar içinde kendini yenileme yeteneği benzersizdir.

Helen


Numara...: 22
Tip........: Saldırı
Teknik....: Kol ve bacaklarını uzatabilme, Delici Kılıç, Yoki durdurma
Özel yeteneği kol ve bacaklarını çok uzun mesafelere erişebilecek şekilde uzatabilmektir. Kısmen uyanmış ve insan durumuna geri dönmüştür. Helen ateşli ve saldırgan bir yapıya sahiptir.


Teresa zamanındaki Claymore'lar

Teresa


Takma Ad: Soluk Gülümseyişli Teresa
Numara...: 1
Tip........: Savunma
Teknik....: İleri Seviye Yoki Hissetme
Kendi zamanının en güçlü savaşçısıdır. Düşmanlarını yüzünde soluk bir gülümseme ile öldürdüğünden "bishou no Teresa" yani Soluk Gülümseyişli Teresa olarak ünlenmiştir. Teresa'nın dövüşürken yokisinin %10'unu dahi saldığı çok ender olmuştur.
Bir Claymore olarak soğuk kanlı bir savaşçıdır, kimseyi umursamaz ve kasabalara sadece emir verildiği için yardım eder. Ayrıca kasabalıları korkutmaktan da zevk alır.
Ama bu durum görev için gittiği bir kasabada, bir yomanın tutsağı olan küçük bir kızı kurtarması ile değişmeye başlar. Bu kız onu nereye giderse gitsin takip eder. Teresa bu kıza Clare ismini verir. İkiz tanrılar Teresa ve Clare'den esinlenerek. Bundan sonra Teresa Clare'e, Clare de Teresa'ya sıkı bağlarla bağlanırlar.
Teresa'nın Clare'i kurtarmak için haydutları öldürmesinin ardından organizasyon, Priscilla, Irene, Sophia ve Noel'i infaz için görevlendirir. Ama Teresa onları yokisini salmadan alt eder. Elinde fırsat varken Priscilla'ya acıyarak öldürmez ancak yokisini kontrol edemeyerek uyanan Priscilla Teresa'nın kafasını keserek onu öldürür.
Özel gücü zayıf veya güçlü olsun tüm yoki akışlarını hissedebilmektir. Böylelikle rakibinin hareketlerini önceden sezebilmektedir. Teresa çok büyük bir yokiye sahiptir. Uyanmak üzere olan Priscilla'yı yalnızca gözlerinin rengini değiştirecek kadar yoki salarak (%10) yenmiştir. Gelmiş geçmiş en güçlü 1 numara olarak anılması kesinlikle bir söylenti değil, gerçek gücünü yansıtan bir ünvandır.

Irene


Takma Ad: Hızlı Kılıç Irene
Numara...: 3
Tip........: Saldırı
Teknik....: Hızlı Kılıç
Irene aslında 2 numara olmasına karşın Priscilla'nın organizasyona katılması ile 3 numaraya inmiştir. Müthiş hızlı kılıç kullanması ile "kousokuken no Irēne" yani Hızlı Kılıç Irene adını almıştır. Kılıç kullanan kolunu uyanmış haldeyken kontrol etme gücüne sahiptir. Genel olarak sakin ve zeki bir görünüm sergiler. Uyanmış Priscilla ile yapılan dövüşte sol kolunu kaybeder. Organizasyon onunda ölmüş olduğunu düşünür. Kusursuz yoki gizleme yeteneğini kullanarak dağlarda gizlenir.

Sophia


Takma Ad: Kaslı Sophia
Numara...: 3 (?)
Tip........: Saldırı
Teknik....: ?
Sophia 3 numara için Noel ile sürekli çekişir. Büyük fiziksel gücü sebebiyle "ryoryoku no Sofia" yani Kaslı Sophia olarak anılır. Zeki ve nazik bir konuşma tarzı olmasına karşın arkadaşı ve rakibi Noel ile konuşurken kaba sabadır. Teresa'nın infazı görevinde uyanmış Priscilla tarafından öldürülür.

Noel


Takma Ad: Fırtınarüzgarı Noel
Numara...: 3 (?)
Tip........: Saldırı
Teknik....: ?
Noel çevikliği nedeniyle "shippuu no Noeru" yani Fırtınarüzgarı Noel (çeviri pek doğru görünmedi gözüme) olarak anılır. 3 numaralı pozisyon için sürekli olarak Sophia ile çekişir. Argo konuşur ve hareketleri erkeksidir. Teresa'nın infazı görevinde uyanmış Priscilla tarafından öldürülür.


Diğerleri:

Priscilla


Numara...: 2
Tip........: Saldırı
Teknik....: ?
Organizasyona katılmasından kısa süre sonra 2 numaraya yükselmiştir. Yokisini salmadan her türlü düşmanı alt edebilecek yetenek ve güce sahip olması ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Irene'nin düşüncesine göre Teresa'nın yerini almaya aday bir savaşçıdır.
Gözlerinin önünde babası kılığında bir yoma tarafından ailesinin öldürülerek yenmesinin ardından bir Claymore olmuştur. Kardeşlerinin bağırsaklarını yerken yaratığın kafasını kesmiştir.
.           .
Yazar:İtachi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Eleştirilerinizi Eksik Etmeyiniz..