28 Şubat 2020 Cuma

Samurai 7


Samurai 7


Diğer Adları:  Samurai 7,  サムライセブン, Seven Samurai
Tür: Aksiyon, Mecha, Bilim Kurgu, Tarihi, Samuray
Bölüm: 26
Ülke: Japonya
Firma/Stüdyo: Gonzo, G.D.H., Sony Pictures Entertainment, Anime R
Yönetmen:  Takizawa Toshifumi
Orijinal Eser: Kurosawa Akira
Müzik: Wada Kaoru
Kategori: Tv Serisi
Yapım Yılı: 2004
Karakter Tasarımı: Kusanagi Takuhito, Kusanagi Takuhito
Animasyon Karakter Tasarımı: Hashimoto Hideki
Mekanik Tasarım: Kobayashi Makoto



Samurai 7’ nin perdeleri, Büyük Samuray Savaşı ile görkemli şekilde açılır. İlerleyen sahnelerde ise artık savaş biteli bir kaç sene geçmiş, Samurayların çoğu işsiz güçsüz dolaşan halka zulmederek haydut gibi yaşayan varlıklara dönmüşlerdir.
Daha fazla güç uğruna vücutlarını devasa metal robotlara dönüştürüp Samuray ruhlarını kaybeden bazı eski samuraylar, imparatorun emrinde ülkede ki tüm köyleri haraca bağlamış, direnip karşı çıkanlara ise acımasızca zulmederek köylerini yerle bir etmişlerdir.
Haraca bağlanan köylerden biri olan Kanna köyü halkı ise bu haydutlardan usanmış, çok değerli pirinçlerini artık bu zalim haydutlara vermek istememektedirler. Köyün bilge kişisinin yaptığı toplantıda çıkan kararla köylerini haydutlara karşı koruyabilecek yedi tane samuray tutmaya karar verirler. Köyün Su Rahibesi olan Kirara, kardeşi Komachi ve karısını yıllar önce haydutlara teslim etmek zorunda kalan köy sakini Rikichi bu görevi üstlenip, köylerini haydutlara karşı korumaları için şehre samuray aramaya çıkarlar. 




Kurosawa, Akira’nın ünlü eseri Seven Samurai dan uyarlanan animemiz ortalara kadar aksiyon – komedi, serinin ortalarından sonra ise dram – aksiyon tarzının ağır bastığı bol dövüşlü sahnelerle sürmektedir.
Ülkemizde geçen senelerde MTV Türkiye de hem Türkçe alt yazılı hem de dublajlı olarak yayınlanmış ve en son olarakta Animex kanalında Türkçe dublajlı olarak gösterilmiştir. Şahsen animeleri orijinal dilinde seyretme taraftarı olsam da, Samurai 7 de ki Türkçe dublajı orjinalinden daha başarılı buldum.
 Seriyi hem samuray hem de mecha yani dev robotların olduğu bilim kurgu severlerin kesinlikle seveceği kaçırmaması gereken bir yapım.
Son olarak serinin açılış ve kapanış şarkılarına da kesinlikle kulak vermenizi tavsiye ederim.
Hayal gücünüzün asla yanı başınızdan eksik olmamasını diliyorum. Görüşmek üzere…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Eleştirilerinizi Eksik Etmeyiniz..