27 Ekim 2013 Pazar

Log Horizon - İlk Bakış





Tür: Macera, Fantastik, Büyü, Shounen, Romantik
Firma/Stüdyo: Satelight, NHK, NHK Enterprises
Yönetmen: Ishihira Shinji
Orjinal Eser: Touno Mamare
Seri Kompozisyonu: Nemoto Toshizou
Hikâye Kompozisyonu: Masuda Shouji
Müzik: Takanashi Yasuharu
Yapım/Yayın Yılı:  05.10.2013
Kategori: TV
Ülke: Japonya
Animasyon: Satelight
Karakter Tasarımı: Itou Mariko



İlk başta şunu söylemek gerekir sanırım şu an için bu tarz DVO* da sıkışıp kalma ve başının çaresine bakma türden animelerin en popüleri Sword Art Online olduğu için insan ister istemez bütün bu tarz animeleri SAO ile karşılaştırma yapması mümkün. Aynı  her çıkan RYO** DVO larda World Of Warcraft ile kıyaslanmaya çalışması gibi. İşte bu seriyi kıyaslamaktan çok ondan keyif almaya çalışmanızı öneririm.;)


 İlk başladığında son zamanlarda epey moda olmuş  "ortalardan bir sahne ile başlamak ve en başa dönmek"  düsturuyla başlıyor seri. Sonra ise yavaştan karakterleri önlerinde çıkan panolarda ufaktan tanıtmaya çalışıyor gücü,seviyeleri, ırkı vb.
Seri otuz bin kişinin mahsur kaldığı Elder Tale adlı diyarda geçiyor ve Shiroe adlı büyücü ile başlıyor. Shiroe  bulunduğu yere nasıl geldiğini hatırlamaya çalışıyor fakat tek hatırladığı şey oynadıkları oyun Elder Tale'in son güncellemesi olan Novasphere Pioneers'ı bekledikleri oluyor. E tabi ki de yine her zamanki gibi "çıkış" butonu çalışmamaktadır. ancak SAO dan farklı olarak burda portallarda çalışmadığını ve ilk başta oyuncuları çaresizliğin derinliklerine atacak bir GM*** yerine milletin kendi çaresizliklerini kendileri ürettiklerini görüyoruz.

Daha sonra Shiroe ve arkadaşları, bir gardiyan olan Naotsugu ve bir suikastçi olan Akatsuki ile hem Elder Tale'in Akihabara'sını,  hem de 90 olan en üst seviye olmalarına rağmen dövüşmeyi öğrenmek için keşfe çıkmaları ile serimiz devam ediyor.

Sonuç olarak Log Horizon'un ilk bölümü Mahşer için ilk izlenimlerim gayet akıcı bir şekilde ilerleyen bir konuya sahip olduğu ve seyrederken kafamızda o ne bu ne diye sürekli soru işaretleri olmadan ama güzel ve etkili bir  giriş yapmış oldu.

İnşallah bu yazımız bu animeye yeni başlayacak ya da kararsız kalanlar için  doyurucu nitelikte olması dileğiyle. Bir başka ilk bakışlarda görüşmek üzere  iyi seyirler, Allah'a emanet olun...


*: DVO : Devasa Online (MMO)

**: RYO : Rol Yapma Oyunu (RPG)

***: GM : Oyun Kurucu ya da Oyun Ustası 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Eleştirilerinizi Eksik Etmeyiniz..