14 Ekim 2010 Perşembe

Toshokan Sensou


Kütüphane Savaşı

“Sadece bu kitabı al.”
“Ama… Kütüphane geri almayacak mı?”
“Bütün kitapları değil. Bazı kitapların geri gitmesi gerek.”
“Kitapları alanlar suçlu olmuyor, sen bu kitapları korumayı deniyorsun.”

Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire

Toshokan Sensou
Diğer Adları: Library War, Kütüphane Savaşı
Tür: Aksiyon, Askeri, Komedi
Bölüm: 12
Ülke: Japonya
Firma/Stüdyo: Production I.G.
Yönetmen: Takayuki HAMANA
Orijinal Eser: Hiro ARIKAWA
Müzik: Yuugo KANNO
Kategori: Tv Serisi
Yapım Yılı: 2008
Senaryo: Takeshi KONUTA
Animasyon: Satoru NAKAMURA, Hiroyuki SHIMIZU, Masato NUMAZU, Yumi KUROIWA, Jouji SAWADA
Dizayn: Satoru NAKAMURA




Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire


31. Seika Yılı (2019)
Japonya’da ki aşırı bilgi çokluğu yüzünden hükümet abartılı bir şekilde sansür yoluna gider. Hükümet tarafından kurulan Gelişmiş Medya Şirketi yasalaşmış olan bu kanunla daha da yetkili hale gelerek insanlara zararlı olduğunu belirledikleri kitapları toplamaktadırlar. Ancak gelişmiş Medya Şirketine karşı Özel Kütüphane Şirketi kurulur ve bu adaletsizliğe karşı ayaklanır.Bu iki şirket aynı zaman içerisinde kurulur ve kamuoyuna açıklaması yapılır.
Zamanla bu iki şirket arasında ki çekişme iyice ilerleyip silahlı mücadelelere dönmüştür.


Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire


Anime Kasahara İku’nun lise çağlarında çok sevdiği bir kitabı almak istemesiyle başlar. Ancak yasak kitap olduğunu öğrenir ve Gelişmiş Medya Mensuplarına vermek istemez ve onlara karşı direnir. Tam bu sırada Kantou Kütüphane Şirketinden bir Teğmen gelerek duruma el koyar ve Kasahara’yı düştüğü zor durumdan kurtarır. Kasahara o olaydan sonra O’na hayran kalır ve onun gibi olmak için Kantou Kütüphane Şirketi Savunma Departmanına katılır Kasahara hayallerinin beyaz atlı prensine ulaşmak için ilk adımını atmış olur böylelikle. Yalnız eğitmeni Teğmen Dojou ile sürekli sorun yaşamasına rağmen kısa zamanda Özel Kütüphane Görev Gücüne kabul edilmesiyle animemizin işleyişi devam eder.


Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire


Gerçekten seyredilmesi hoş olan kitap sevgisiyle dolu bir anime. Yer yer durağanlaşan ama bu durağanlığı çatışma sahneleriyle akıllardan silmeyi başaran ve diğer animelerden farklı güzellikte bir seri yapmışlar.


Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire


Özellikle Kasahara ve Teğmen Dojo arasında ki kavgalar tam bir komedi unsurlarından ve kitapları korumak adına yapılan çatışmalarsa görülmeye değer hele son çatışma gerçekten çok iyi yapılmış.
Serinin açılış ve kapanış müzikleri de gayet hoş ve dinlenilesi yapımlar doğrusu. Eğer komediyle bezenmiş bol bol askeri temalardan hoşlanıyorsanız Toshokan Sensou kısa ama gayet iyi bir seçim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Eleştirilerinizi Eksik Etmeyiniz..